Scooter Dagwaarde

Globetrail camper van Dethleffs

Dethleffs Globetrail 590 C: royale buscamper met pit!

Aan het einde van het modeljaar 2022 breidt Dethleffs het gamma van zijn nieuwe Camper Van-serie Globetrail uit met de Globetrail 590 C. De buscamper op basis van de Ford Transit heeft een ruim woongedeelte, een dubbele bodem en een innovatieve comfort-badkamer.

Nieuwe buscamper van Dethleffs

In de zomer van 2021 presenteerde Dethleffs voor het eerst een Camper Van onder zijn eigen naam. Nu breidt Dethleffs de Globetrail-serie uit met een buscamper op basis van de Ford Transit: de Globetrail 590 C. De indeling is gebaseerd op een beproefde indeling: voorin een zitgroep met twee zitplaatsen in de rijrichting en een draaibare bestuurders- en passagiersstoel, daarachter de badkamer en de keuken en in het achterste gedeelte een dwars ingebouwd tweepersoonsbed. Wat klinkt als een vertrouwde buscamper, blijkt bij nader inzien een innovatief ruimtewonder te zijn.

Globetrail 590 C met luxe afwerking en verassend veel ruimte

Het geheel nieuw ontwikkelde comfort-badkamerconcept levert een belangrijke bijdrage aan de ruime woonsfeer in de Globetrail 590 C. Bovendien combineert Dethleffs het opklapbare dwarsbed achterin met een innovatieve draaibare wandoplossing in matglaslook, een deur met rollo en een douchebak die ongewoon groot is voor Camper Vans, met een breedte van 87 centimeter en een diepte van 47 centimeter. Als de douche niet in gebruik is, vallen de compacte afmetingen van de badkamer goed op. Met enkele handelingen maakt u er een douche van: klap het voorste deel van het bed aan de bestuurderskant op, zwenk de douchewand naar buiten en u heeft een ruime douche-oase met veel daglicht, een antracietkleurige douchebak en een stahoogte van 1,94 meter.

globetrail indeling campervanDe nieuw ontworpen open ruimte in het voorste gedeelte van de nieuwe Globetrail 590 C draagt ook bij aan het royale ruimtegevoel. De slanke bovenkasten boven de dinette lopen naar voren door tot in de cabine. De greeploze boven- en keukenkasten met hun elegante uitstraling met gladde panelen en afgeschuinde randen benadrukken de ruime totaalindruk in het interieur van de Globetrail. Indirecte verlichting op de bovenkasten en in de keuken zorgt ’s avonds voor een gezellige sfeer, terwijl verzonken touchspots gebruikt worden als functionele verlichting in de keuken, bij de zitgroep en als leeslampjes in het slaapgedeelte.

Dankzij een dubbele bodem, waarin kabels en leidingen beschermd zijn tegen de kou, heeft de Globetrail 590 C een doorlopende vlakke vloer van de cabine tot in het achterste gedeelte. Toch biedt de woonruimte een royale stahoogte van 1,94 meter. De keuken van de Globetrail 590 C loopt langs de rechter zijwand door tot in het openingsgedeelte van de zijschuifdeur. Dit ontwerp maakt nog een ingenieuze vernieuwing mogelijk: de keukenladen kunnen zowel van binnen als van buiten geopend worden – dit laatste als de schuifdeur open staat. Dat is het echte buitenleven! De 84 liter grote compressor-koelkast is verhoogd geplaatst voor een gemakkelijke toegang. De deelbare bedbodems in het achterste gedeelte rusten links en rechts op opbergboxen. Deze kunnen moeiteloos omhoog geklapt worden en samen met de matras veilig worden vastgezet. Nieuw is de schotelbodem, die zich individueel aan de wervelkolom aanpast en zo voor een gezonde en rustgevende slaap zorgt. Het basisvoertuig van de Dethleffs Globetrail 590 C is een Ford Transit met hoog dak, met voorwielaandrijving en een TDCi Ford EcoBlue motor en met talrijke standaard veiligheidsassistenten. De basisversie van de Globetrail 590 C wordt aangedreven door een krachtige viercilindermotor van 130 pk (96 kW). Als alternatief kan gekozen worden voor een 170 pk (125 kW) motor. Beide versies zijn verkrijgbaar met handgeschakelde of automatische versnellingsbak.

Zelf de Globetrail bekijken? Via onderstaand Youtube filmpje krijg je een goede indruk van deze indrukwekkende Camper Van van Dethleffs.

Geef een reactie

Please rate

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *