Scooter Dagwaarde

buscamper

Op Rolletjes: Camper populariteit blijft stijgen met 6,3%!

De Camper revolutie houdt niet op: 187.466 geregistreerde campers!

Campertrend 2023: Steile Klim van 6,3%

Op 6 december 2023 wordt het duidelijk: camperen is hotter dan ooit! Het afgelopen seizoen, van september 2022 tot augustus 2023, zien we een indrukwekkende stijging van het aantal geregistreerde campers in Nederland. Van 176.300 in september 2022 tot maar liefst 187.466 eind augustus 2023, een spectaculaire toename van 6,3 procent. Ook op onze website zien wij de aanvragen van camper waarde rapporten stijgen dit jaar. Veel mensen kiezen voordat ze overgaan tot de koop van een (tweedehands) camper nog voor een waarde rapport. Daarin staat veel meer dan de camper waarde en de rapporten vonden ook in 2023 dan ook gretig aftrek.

Een Langdurige Liefde voor Campers

Camperen heeft al jarenlang de harten van Nederland en Europa veroverd, maar in de coronaperiode is deze liefde alleen maar sterker geworden. De cijfers van afgelopen seizoen onthullen dat de groei niet zomaar een tijdelijke hype is, maar een duurzame trend. Niet zo gek ook, gezien het ruime aanbod aan campers. Zowel nieuw als tweedehands zijn er diverse soorten en (vooral) maten te krijgen. Voor ieder is er wel wat wils op het gebied van campers.

De Woorden van Stan Stolwerk

Stan Stolwerk, de enthousiaste directeur-bestuurder van de NKC, de Nederlandse Kampeerauto Club, juicht het toe: “Deze cijfers bevestigen niet alleen de populariteit van camperen, maar ook de economische kracht van de camperbranche. Van productie en onderhoud tot campings en camperplaatsen; het is een economische motor voor de recreatieve sector in Nederland.”

Camperen: Ultieme Vrijheid en Milieuvriendelijk Avontuur

Camperen staat voor ultieme vrijheid, waarbij je op elk gewenst moment naar een willekeurige bestemming kunt trekken. Bovendien wijst onderzoek uit dat camperen klimaatvriendelijker is dan traditionele vakanties. Maar let op, door de groeiende populariteit is reserveren voor camperplaatsen een must, vooral in de zomer en in de kustprovincies. Geen zorgen, de NKC werkt eraan om het aantal camperplaatsen in Nederland (momenteel ruim 1.100) verder uit te breiden! Ken jij nog een leuke camper plek in Nederland? Laat het ons dan vooral weten!

Samenvatting

Ontdek de cijfers van het afgelopen camperseizoen: een opmerkelijke stijging van 6,3% in het aantal geregistreerde campers in Nederland. Stan Stolwerk van de NKC juicht niet alleen de populariteit toe, maar benadrukt ook de economische kracht van de camperbranche. Camperen is de trend van het moment, met ultieme vrijheid en milieuvriendelijke avonturen. Reserveren is de sleutel tot een zorgeloze vakantie, en de NKC werkt hard om het aantal camperplaatsen in Nederland uit te breiden!

Geef een reactie

Please rate

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *