Scooter Dagwaarde

Scooter dagwaarde

Welke bromfiets verzekering past bij jouw scooter?

Op je scooter ben je natuurlijk zuinig, je wil hem dan natuurlijk ook goed verzekeren. Wij helpen je opweg naar een goede verzekering.

Er zijn heel veel verzekeringen beschikbaar om je brommer, scooter of snorfiets te verzekeren. Een keuze maken is altijd lastig waar let je nu op en wat zijn de aanvullende verzekerings voorwaarden? Allemaal zaken waar je rekening mee zou kunnen houden. Om de wirwar wat minder te maken voor je hebben wij een module waarin je eenvoudig je scooter verzekering kunt vergelijken. Zo kies je niet alleen op prijs maar ook op dekking. Niet geheel onbelangrijk bij bijvoorbeeld diefstal of schade aan je brommer. Online zijn er veel aanbieders van brommer verzekeringen. Kijk altijd goed rond, verdiep je in de prijzen en de voorwaarden. Een goedkopere premie kan namelijk een hoger eigen risico betekenen en vice versa. Zorg er dus voor dat je weet wat je verzekerd tegen welke prijs. Zo ben je nooit te duur uit en weet je waar je aan toe bent als je gebruik moet maken van de verzekering.

Scootverzekeraars op een rijtje – welke moet je kiezen?

Er zijn in Nederland veel aanbieders van scooter verzekeringen. Deze scooter verzekeraars zijn niet allemaal hetzelfde. Waar moet je dan op letten als je een scooterverzekering wil gaan afsluiten? Het is van belang je eigen situatie goed in kaar te hebben alvorens je opzoek gaat naar een scooter verzekering. Hoeveel was je scooter waard toen je deze kocht? En stel je scooter wordt vandaag gestolen of total-loss verklaard, kun je dan direct een nieuwe kopen? Of ben je dan afhankelijk van een verzekeraar en het bedrag dat er uitgekeerd wordt? Allemaal zaken die je voordat je een verzekering gaat afsluiten duidelijk moet hebben voor jezelf. Wist je dat we als Nederlanders een van de meest verzekerde personen op aarde zijn? Wij willen als Nederlanders ons voor alles verzekeren. Dat kan natuurlijk, maar het kost je maandelijks ook een flinke duit. Probeer dus eens te kijken welk risico je wel zou willen lopen. De volgende lijst is een overzicht van de verzekeraars die scooterverzekeringen aanbieden.

  • Hema
  • Centraal Beheer
  • Univé
  • InShared
  • ANWB
  • Diks
  • Rabobank
  • Unigarant
  • Interpolis
  • Klaverblad

Zoals je ziet zijn er dus veel verzekeraars die ook scooterverzekeringen aanbieden. De keuze is dus reuze, om het maar eens populair te zeggen. Waar je op moet letten en welke mogelijkheden er zijn lees je hier onder.

Welke aanvullende scooterverzekeringen zijn er?

Zoals je wellicht al wist dien je minimaal een WA (Wettelijke Aansprakelijkheid) verzekering afgesloten te hebben voordat je op een scooter, brommer of fiets stapt. Dat zal voor niemand een verassing zijn. Wil je daarnaast schade aan je brommer of scooter gedekt hebben? Dan kom je voor een aanvullende scooterverzekering in aanmerking. Hiermee kun je schades dekken die je zelf maakt. Denk hierbij aan valschade of schade door een aanrijding. Maar ook tegen diefstal, vandalisme en natuurschade (storm, regen, brand, etc.) kun jij je scooter verzekeren. Let er wel op dat verzekeraars eisen stellen aan het gebruik van een scooter als je in aanmerking wenst te komen voor vergoeding van eventuele schade. Zo stellen verzekeraars eisen aan sloten die gebruikt moeten worden. Een scooterslot kan aan vele eisen voldoen. Controleer bij de verzekeraar van je keuze welke eisen zij stellen aan een goed scooterslot. Zo voorkom je teleurstelling na een eventuele diefstal. Een veel gebruikt keurmerk voor scooters is het ART-keurmerk. Dit keurmerk wordt uitgegeven door de Stichting ART. In deze stichtingen zijn onder andere de ANWB, de BOVAG, de RAI vereniging en verschillende verzekeraars aangesloten. Het keurmerk hanteert een sterren systeem, waarbij geldt dat 1 ster minimale beveiliging biedt en 5 sterren de maximale beveiliging. Bekijk dus altijd welke eisen (hoeveel sterren) jouw verzekeraar eist van je slot.

No-claim scooterverzekering

Net zoals je wellicht kent van de autoverzekering, bieden ook scooterverzekeringen kortingen aan als je niks claimt. De zogenaamde no-claim korting geldt dus bij meerdere verzekeringen ook. Dat kan je dus een mooie korting opleveren door de jaren heen. De no-claim van scooterverzekeringen staat (helaas, maar begrijpelijk) los van de opgebouwde no-claim van je autoverzekering. Toch is het goed om voor het afsluiten van een scooterverzekering te kijken hoe jouw verzekeraar om gaat met no-claim. Sommige verzekeraars beginnen al met het geven van een no-claim korting vanaf de start van de verzekering. Een goed idee dus om hier even goed naar te kijken! Kijk ook vooral naar andere verzekeringen die bij je kunnen passen. Zo zijn er verzekeringen die bekend van de uitvaartverzekering zijn. En zo zijn er nog veel meer verzekeringen die voor jou nuttig kunnen zijn. Het mooie is dat je alle verzekeringen online kunt vinden en kunt vergelijken.